Μετά από αναμονή περίπου 1,5 μήνα για αγορά macbook (κοιτούσα το white, αλλά μόλις είχαν ανακοινωθεί τα καινούργια macbook pro, οπότε έκανα υπομονή!) βρήκα χθες το ολοκαίνουργιο Macbook Pro 13,3″ με τον επεξεργαστή i5, στα public, στην Αγγλική έκδοση(δεν έχουν Ελληνικά γράμματα τα κουμπιά του πληκτρολογίου δηλαδή – γράφει όμως Ελληνικά κανονικότατα). Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα ήθελαν παραγγελία και αναμονή 2-3 εβδομάδες.

Πραγματικά πρόκειται για ένα αριστούργημα – τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά!

Εξωτερικά, ξεχωρίζει το φωτειζόμενο λογότυπο της Apple στο πίσω μέρος, το εξωτερικό design αλλά και το φωτειζόμενο πληκτρολόγιο!

Στο εσωτερικό του, κρύβει έναν διπλοπύρηνο επεξεργαστή i5 στα 2.3ghz, με 4GB μνήμη ram καθώς και 320GB σκληρό δίσκο.

Οι αλλαγές που έχει από το απερχόμενο μοντέλο, εκτός του επεξεργαστή,ram,σκληρό δίσκό, εντοπίζονται στη νέα κάμερα με δυνατότητα facetime (όπως το Iphone 4) καθώς και στη νέα θύρα thunderbolt, που επιτρέπει τεράστιες ταχύτητες σε σχέση με μια απλή συμβατική θύρα, μόνο με ένα καλώδιο!

Έτσι μπορούμε είτε να συνδέσουμε μια οθόνη υψηλών προδιαγραφών ή να μεταφέρουμε δεδομένα με απίστευτη ταχύτητα.

Σε σχέση με το Imac 21,5 core2duo που έχω εδώ και 6 μήνες, δε νομίζω πως υστερεί σε ταχύτητα ή επιδόσεις, από τις πρώτες ώρες που το έχω δοκιμάσει! Βέβαια, αυτό το macbook θα αντικαταστήσει ένα netbook που είχα μέχρι τώρα, για τα ταξίδια και τις καταστάσεις out of office. Οπότε δε θα πιεστεί και ιδιαίτερα!

Για όσους το αναμένουν, αρχές Απριλίου υπολογίζουν όλα τα καταστήματα να έχουν διαθέσιμα stock!

Μετά από το Iphone 2G, Iphone 3gS, Iphone 4, Imac 21,5 ήρθε και το macbook pro 2011 να συμπληρώσει τη σειρά προϊόντων της Apple!