Η προώθηση ιστοσελίδων(seo) εντάσσεται σε μια γενικότερη κατηγορία του Internet Marketing και είναι απαραίτητο εργαλείο για μια επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο.

Τι είναι seo;

Search Engine Optimization είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που γίνονται, ώστε μια ιστοσελίδα να “ανέβει” ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης(κατά κύριο λόγω του google.gr για την Ελλάδα) με σκοπό να πετύχει περισσότερες επισκέψεις και να πετύχει τους στόχους της(πωλήσεις,εγγραφές,opt-in,κτλ)
Η διαφορά του seo με τη πληρωμένη διαφήμιση(π.χ. adwords) είναι ότι κάνοντας seo και αφού ανέβει η ιστοσελίδα ψηλά, τα αποτελέσματα είναι “οργανικά”, άρα δε πληρώνουμε για κάθε κλικ που γίνεται όπως στο adwords – η οικονομική διαφορά είναι μέγαλη.

Οι στόχοι που μπορεί να θέσει η κάθε ιστοσελίδα από μια καμπάνια internet marketing(που περιλαμβάνει και τη προώθηση μέσω seo), μπορεί να είναι οι διαδικτυακές πωλήσεις(το μεγαλύτερο ποσοστό), καθώς και οι εγγραφές σε κάποιο forum, η ενημέρωση για νέα προϊόντα, η εγγραφή σε λίστες email,κ.ο.κ.
Μια επιτυχημένη επένδυση seo(η οποία θα αναπτυχθεί και θα συντηρηθεί σωστά και επαγγελματικά) αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Σκεφτείτε να πληρώνατε ένα εφάπαξ ποσό και να βρισκόσασταν στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης, χωρίς να πληρώνατε για τα κλικ που γίνονται πλέον στην ιστοσελίδα σας, μέσω των αποτελεσμάτων!